snel afvallen met het proteïnedieet
Tips & tricks

Het proteïnedieet: snel afvallen zonder hongergevoel

Als je het proteïnedieet volgt, komt je dagelijkse inname van calorieën voornamelijk uit eiwitten. Maar wat zijn de verschillende voordelen verbonden aan dit dieet?

snel afvallen met proteinedieet

1. Het is een snelle methode. En dat motiveert je om het vol te houden.

Ben je op zoek naar een manier om snel af te vallen? Het proteïnedieet is een snelle methode om gewicht te verliezen. En net dat snelle gewichtsverlies zal je motiveren om door te zetten. 6 tot 10 kg of meer per maand zal je de moed geven die je wellicht nodig hebt om van die eerste weken van het dieet de baas te kunnen. Opgelet, dames: vooral omwille van hormonale redenen verliezen vrouwen doorgaans iets minder snel gewicht dan mannen.

eiwitdieet voordelen

2. Je zal je fit en opgewekt voelen. Niet moe, niet somber, maar vol energie.

Je belast je lichaam immers veel minder met koolhydraten die je spijsvertering vertragen, je verliest snel vet, wat ook enkel een positief effect op je humeur heeft en je hebt voldoende energie dankzij de vele eiwitten.

hongergevoel eiwitdieet

3. Schrik voor een hongergevoel? Dat is uitgesloten bij het eiwitdieet.

Al 48 uur na de aanvang van je dieet zal je ondervinden dat je geen gevoel van honger hebt. De minimale aanvoer van suikers en vetten veranderen je stofwisseling. Alle energie is na 24 tot 48 uur opgebruikt. De vetreserves worden aangesproken en ketonen worden aangemaakt die ons lichaam van de nodige energie voorzien. De eiwitten zelf voorzien ook een gevoel van verzadiging. Je kan nog wel eens zin krijgen in iets, maar knagende honger zal je niet voelen. Hoe meer je iets eet dat niet toegelaten is, hoe moeilijker je het zal vinden om vol te houden. Een strikte opvolging is een garantie voor het verdwijnen van de honger (en natuurlijk voor het beste resultaat).

spiermassa behouden eiwitdieet

4. Je behoudt je spiermassa. Elke kilo die je verliest, is een kilo vet.

Nog een van de grote voordelen van het eiwitdieet volgen is dat je spiermassa niet aangetast wordt. Je verliest enkel vet, terwijl water en nobele massa – dat zijn je spieren, hart, huid en organen – behouden blijven.

strak figuur dankzij eiwitdieet

5. Je figuur begint er al snel beter uit te zien en je huid blijft strak.

Het eiwitdieet heeft al snel een positief effect op je figuur. Jij en je omgeving zullen dan ook snel resultaat zien. Tegelijk beschermen de eiwitten je huid, waardoor die strak blijft. Het resultaat? Geen vermoeid gezicht, maar een vitaal voorkomen, dat iedereen zal opvallen.

gemakkelijk afvallen met eiwitdieet

6. Het is een gemakkelijke methode, zonder tellen of wegen.

En je weet perfect wat je wel en niet mag eten.

voedingsgewoontes aanpassen proteinedieet

7. Je nieuwe voedingsgewoonten garanderen blijvende resultaten.

Je zal ondervinden dat je niet alleen snel gewicht verliest, maar tegelijk leer je nieuwe voedingsgewoonten aan. Volg je ook fase 3 en 4 goed op, dan zal je stabiel op je nieuwe gewicht blijven.

abdominaal vet verminderen

8. Abdominaal vet verdwijnt snel. Nobele massa blijft onaangetast.

Het vet rond je buik, of het abdominale vet, is het vet dat het snelst verdwijnt. En dat is heel positief, omdat dat vet ook gevaarlijker is voor je gezondheid dan vet op andere plaatsen in je lichaam.

Ben je op zoek naar meer info over het proteïnedieet? Je vindt meer informatie over de methode, de verschillende fases van het dieet, welke groenten je mag eten en verschillende starterspakketten op Proteïnedieet.net.

Vorige Volgende

Gerelateerde berichten