eiwitrijk weekmenu gezond eten
Tips & tricks

Gezond weekmenu en tips voor als je weinig tijd hebt om te koken

Of je nou wilt of niet, koken moet en doe je dagelijks. Wanneer je het proteïnedieet volgt, kan het moeilijk zijn om elke avond opnieuw nieuwe en lekkere gerechten te bedenken. Wij hebben voor jou een gevarieerd en gezond weekmenu opgesteld dat jij kunt uitproberen. Elke maaltijd zit boordevol proteïnen speciaal voor een geslaagd dieet. Wil je gezond eten en afvallen? Dan is dit weekmenu zeker het proberen waard. Ook vind je hier 5 leuke en handige tips om tijd in de keuken te besparen.

Een eiwitrijk weekmenu

Maandag

Maandagavond schaft de pot een heerlijke en makkelijke maaltijd, namelijk een eiwitrijk avondbrood met gegrilde aubergine en ricotta. Op ongeveer 10 minuutjes tijd staat er een volwaardig avondmaal klaar.
avondbrood proteïnedieet aubergine

Dinsdag

Op dinsdag kun je genieten van heerlijke scampi diabolique met spaghetti. Op nog geen half uurtje tijd heb je een eiwitrijke maaltijd om van te smullen.
scampi diabolique eiwitdieet

Woensdag

Een tortilla gevuld met proteïnen is waarmee je je woensdag kunt afsluiten. Deze eiwitrijke tortilla vulling is binnen de 20 minuten klaar om geserveerd te worden.

tortilla proteïnedieet

Donderdag

Een kom gevuld met groenten en pasta is alles wat je nodig hebt op jouw donderdagavond. Deze ratatouille met penne zal je niet teleurstellen.

eiwitrijk gerecht met penne

Vrijdag

Op vrijdag gaan we de Aziatische kant op met een heerlijke kom vol eiwitrijke noodles met quorn en paprika. Op nog geen 15 minuten tijd kun je de Oosterse smaken al proeven.

koolhydraatarm vegetarisch noodles proteïnedieet

Zaterdag

Zaterdag kun je genieten van een heerlijke ovenschotel boordevol proteïnen waarvan je niet snel terug honger zult krijgen.

spitskool en aardappelen proteinedieet

Zondag

Om het eiwitrijke weekmenu in stijl af te sluiten, kun je op zondag misschien weleens wat meer tijd maken voor deze heerlijke lasagne met aubergine, tomaat en mozzarella. Op iets langer dan een halfuurtje tijd ruikt je hele keuken naar deze lekkere maaltijd. Gezond eten op z’n best!

lasagne vol eiwitten

Tips & tricks om tijd in de keuken te besparen

Om tijd te besparen in de keuken is voorbereiding key! Kies bijvoorbeeld 1 dag in de week uit waarop je boodschappen doet en alles al in gereedheid brengt voor een hele week.

1) Leg je boodschappen per gerecht in de koelkast.

Als je thuis komt van de winkel kun je beter al je boodschappen onmiddellijk in de koelkast en voorraadkasten leggen. Sorteer deze producten dan ook direct per gerecht. Zo hoef je niet telkens weer de verschillende producten bij elkaar te zoeken en kun je ze in 1 keer uit de koelkast halen.

2) Versnipper uien en vries ze in porties in.

Uien snijden is zo goed als het lastigste taakje in de keuken. Door de uien in 1 keer allemaal op te snijden en in te vriezen, hoef je niet dagelijks een traan te laten bij het snijden van een ui. Het best bewaar je ze in een cupcakebakvorm in de vriezer. Zo kun je de blokjes die je nodig hebt uit de vriezer halen en laten smelten op een pan.

gezond eten met gezond weekmenu

3) Maak grotere kommen saus of gerechten die je in porties kunt invriezen / bewaren.

Kook niet altijd voor 2 personen en maak bijvoorbeeld een kom spaghettisaus voor 6, zodat je de overschot kunt invriezen. Daarna kun je er nog 2 keer van genieten zonder dat je opnieuw hoeft te koken.

4) Was af terwijl je kookt.

Na het eten nog afwassen lijkt altijd zoveel moeite. Wie weet stel je de afwas wel uit en stoot je na een paar dagen op een afwasberg waar je niet meer over kunt kijken. Was daarom tijdens het koken al kleine beetjes af. Meestal moet je toch wachten tot je water kookt of je groenten gestoofd zijn. Dan kun je beter die tijd nuttig besteden en zo verklein je de afwasberg al preventief.

5) Stel een weekmenu op.

Plan op voorhand je maaltijden. Een eiwitrijk weekmenu samenstellen is op zich al een fantastische tip en bespaart je veel denktijd doorheen de week.

Wanneer test jij dit gezond weekmenu uit? Plan het gewoon in, doe de nodige voorbereidingen en je verliest gewicht, wint tijd en zal een hele week lekker eten! Wil je meer inspiratie voor gezond eten en heerlijk eiwitrijke gerechten? Kijk dan zeker verder op onze blog. Of wil je meer te weten komen over het proteïnedieet? Neem dan zeker eens een kijkje op proteïnedieet.net.

Vorige Volgende

Gerelateerde berichten

No Comments

Leave a Reply