tips dieet volhouden
Tips & tricks

Je dieet volhouden? Doe het met deze tips!

De feestdagen staan voor de deur. Maar misschien zakt de moed je al in de schoenen. Want wat met je dieet? In een periode waar tafelen met familie en vrienden centraal staat voel je je misschien al eens gelimiteerd. Met deze tips wordt je dieet volhouden kinderspel – ook tijdens de feestdagen!

Plannen is alles!

Begin je pas aan je dieet? Stel dan een plan op en noteer zeker de doelen die je wilt behalen binnen een vooraf bepaalde tijd. Volg je al langer het proteïnedieet of een ander dieet? Ook dan blijven doelstellingen een handig hulpmiddel. Met een schriftje of digitaal bestand kun je alles makkelijk bijhouden en noteren op welke manier je jouw doelen probeert te behalen. Bovendien kun je hier al je behaalde resultaten in noteren. Handig als extra motivatie om door te blijven gaan, ook in periodes van eten, eten, eten!

proteineshake ontbijt dieet

Start je dag met een eiwitrijke drank voor een verzadigd gevoel en een goede start van de dag!

Vergeet niet te ontbijten

Het klinkt cliché, maar het is absoluut geen goed idee om maaltijden, en zeker niet het ontbijt, over te slaan. Het ontbijt zorgt er namelijk voor dat je stofwisseling op gang komt. Bovendien is het nooit een goed idee jezelf uit te hongeren. Je dieet volhouden wordt zo pas echt een hele uitdaging. Wil je lang een verzadigd gevoel? Eet dan voldoende eiwitten. Op Proteïnedieet.net vind je heerlijke ontbijtgerechten van het merk DIETImeal of een ruim assortiment ontbijtgranen die jouw eiwitrijke dieet respecteren.

Eet langzaam

Eet je te snel, dan heb je minder snel een voldaan gevoel. Wil je niet te veel eten aan de feesttafel? Kauw dan voldoende.

Strikt dieet? Breng je eigen eten mee

Het is misschien wat lastiger, maar bij familie en vrienden die je dieet respecteren moet het wel kunnen: stel gewoon voor om je eigen eten mee te brengen. Zo hoeft niemand zich aan te passen en kan jij je dieet volhouden. En wie weet verleid je wel iemand met je heerlijke gerechten en kun je het nieuwe jaar starten met een ‘dieetpartner’!

water drinken dieet

Drink veel water

Kan je een glaasje alcohol niet weerstaan? Snappen we wel. Maar probeer niet te veel toe te geven aan deze verleiding. Kies zo veel mogelijk voor water, eventueel met een smaakje. Je dieet volhouden wordt ook makkelijker als je veel water drinkt. Je verbetert er je vertering mee en je krijgt sneller een vol gevoel. Heb je tussen al dat water door ook eens zin in iets anders? Probeer eens een eiwitrijk drankje.

Beweeg en slaap voldoende

Sporten is goed voor je lichaam én geest. Vind je het moeilijk om in beweging te komen, zeker tijdens de feestdagen? Probeer het dan te combineren: maak eens een lange wandeling met de familie of stel eens een actieve uitstap voor. Of misschien wil er wel iemand je vergezellen naar de fitness of naar je sportles? Perfecte quality time! Met al die feestjes wordt er vaak ook minder geslapen. Probeer in de mate van het mogelijke je slaapritme te respecteren. Zo raakt je hormoonstelsel niet zo van streek en kan je ook gemakkelijker je dieet volhouden.

Vorige Volgende

Gerelateerde berichten

No Comments

Leave a Reply